Selecteer een pagina

Meet Walter

Our Print & Sign Specialist

Walter is dé grafische man van Nettl Rijswijk. Leg bij hem jouw idee of probleem voor en hij weet de beste oplossing te verzinnen. Er was echter een moment in het verleden dat Walter nog geen grafische jongen was! Tot onze grote verbazing heeft hij zelfs van oorsprong groene vingers…

Het begon allemaal voor Walter op de Tuinbouwschool in Amsterdam. Daar leerde hij op allerlei manieren te ontwerpen en te tekenen. Zijn loopbaan als grafische jongen begon echter op een hele andere manier. Tijdens zijn bijbaan bij boekenwinkel AKO in Amsterdam kwam Walter in contact met de directeur van Multicopy en dat was de start van zijn avontuur in de grafische wereld.

“Ik heb een kans kregen in de grafische wereld en deze meteen gepakt. Ik kon een grafische opleiding volgen en de basis leren van het vak. Bijvoorbeeld het gebruiken van nieuwe technieken.”

Nieuwe ontwikkelingen zorgden voor grote veranderingen

Nieuwe technieken zorgden voor een flinke opschuddingen in de grafische industrie. De meest baanbrekende techniek kwam met de lancering van de eerste Macintosh. Die lancering was een onwijze verandering die het werkveld voorgoed zou doen veranderen. De snelheid waarmee het ontwerp op het scherm uit de printer kwam was ongekend voor die tijd. In het verleden was het allemaal handwerk waar veel tijd en energie in zat. Voortaan zou het vele malen sneller en soepeler gaan.

“Pfff… de lancering van de eerste Macintosh. Toen ging alles zo hard, het was een complete nieuwe wereld! We moesten ineens werken met floppy’s. We wisten niet wat ons overkwam. Tovenarij was het voor ons!”

De ontwikkelingen zorgden ervoor dat Walter ook steeds meer interesse kreeg in ‘online’. Walter is toen met zijn bedrijf GrafischGeregeld gestart (tegenwoordig onderdeel van Nettl Rijswijk red.). Hoewel hij zich niet meteen op online kon storten, heeft hij sindsdien wel meer de ruimte gekregen om zich erin te verdiepen. Zijn roots als grafische man liet hij niet echter in de steek. Walter is tot op de dag van vandaag nog steeds ieder moment bezig met allerlei grafische oplossingen te verzinnen en toe te passen.

“Iedere dag is anders in de grafische wereld. Elke dag kom je weer iets nieuws tegen. Wat mij vooral motiveert is om allerlei soorten producten én manieren van aanbieden te ontwikkelen. Van start tot finish. Het resultaat ervan is de portal die wij via grafisch geregeld hebben gelanceerd.”

De toekomst van Nettl volgens Walter

De potentie die de Nettl organisatie biedt is ongekend volgens Walter.

“Het combineren van de verschillende disciplines zorgt ervoor dat iedereen elkaar versterkt. Je bent niet langer de printshop op de hoek van de straat. Je bent een complete professionele organisatie.”

In de toekomst hoopt de grafische expert van Nettl Rijswijk nog meer bij te kunnen dragen aan de verschillende projecten van onze grafische partners. Van lokaal en regionaal tot landelijke projecten. Dat is ook niet gek, naast het begeleiden van grafische projecten vindt Walter het namelijk óók enorm leuk om rond te reizen door Nederland! Een moment waarop de passies van Walter elkaar weten te ontmoeten.

Een balletje opgooien?

Zit jij met een grafisch vraagstuk waarbij je de hulp en expertise van Walter kunt gebruiken? Schroom dan niet om een balletje bij Walter op te gooien! Als fervent basketballer vangt hij ‘m zonder problemen weer op!

Weet jij Walter te verrassen?

13 + 13 =

Contact